Kartupeļu un puravu zupa ar olām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Puravus rūpīgi nomazgā, sagriež ripiņās (var izmantot arī zaļās lakstu daļas). Katliņā izkausētās taukvielās puravus apcep, tad pievieno miltus, izkarsē, atšķaida ar verdošu ūdeni, pieliek sāli un glītos kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Kad kartupeļi mīksti, zupā iemaisa salda vai skāba krējuma un olu dzeltenuma maisījumu. Olu dzeltenumus var ievietot arī nesašķaidītus, pa vienam katrā porcijā. Zupu pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm vai pētersīļu zaļumiem.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Milti - 1.ēd. kar.
  • Sviests vai margarīns - 2.ēd. kar.
  • Puravu stublāji - 2.gab
  • Kartupeļi - 4.gab
  • Ūdens - 1 1/2.l
  • Krejums
  • Olu dzeltenumi - 4.gab
  • Zaļumi