Cepti kabaču salāti
Kabačus nomizo, sagriež 5 mm biezās šķēlītēs, mazliet apsāla, apviļā miltos, eļļā apcep. Skaidiņās sarīvētus dārzeņus arī apcep un izsautē mīkstus. Emaljētā traukā kārto pārmaiņus kabaču šķēles ar dārzeņiem. Tomātu biezenim pievieno eļļu, etiķi, ingveru, piparus, dilles, sāli, cukuru, visu labi sajauc, lej pāri kabačiem. Cep cepeškrāsnī 20—25 minūtes. Lieto kā piedevu sviestmaizēm, kā salātus pie siltiem un aukstiem gaļas un zivju ēdieniem. (Par garšvielu var izmantot ķiploku.)
V. Gustava, I. Jansone. Pavārgrāmata. Izdevniecība Liesma, 1978
Sastāvdaļas
- Kviešu milti
- Burkāni - 300.g
- Selerijas - 100.g
- Pētersīļi - 100.g
- Puravi - 100.g
- Eļļa - 200.g
- Sāls, pipari
- Ingvers
- Etiķis
- Dilles
- Cukurs
- Tomātu biezenis
- Kabači - 3.kg