Biezpiena lodītes
Biezpienam pievieno olas, cukuru, sāli, ķimenes, miltus, mannu un samaisa. No sagatavotās masas ar samitrinātām rokām veido lodītes, liek verdošā ūdenī, kam pievienota sāls, un vāra, līdz tās paceļas ūdens virspusē un biezpiens izkarsis. Tad lodītes ar putu karoti no ūdens izņem, liek traukā, pārlej ar izkausētu sviestu (lai nesaliptu) un pasniedz ar skābu krējumu.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Cukurs, sāls
- Skābs krējums - 20.g
- Manna - 10.g
- Kviešu milti - 30.g
- Olas - 2.gab
- Biezpiens - 300.g
- Ķimenes
- Sviests