Ziedkāpostu pudiņš
Notīrītus ziedkāpostus vāra vieglā sālsūdenī gandrīz mīkstus, liek uz sieta, notecina, sadala mazās rozetēs. Veidni ietauko ar sviestu, apkaisa ar rīvmaizi, sakārto tajā ziedkāpostus. Olu dzeltenumus sakuļ, pieliek mazliet sāls, pamazām pievieno pienu, krējumu un saputotus olu baltumus, samaisa, pārlej ziedkāpostiem, pārkaisa ar rīvmaizi, virsū liek sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī mērenā siltumā 25 - 30 minūtes.
Ziedkāpostu pudiņam var pievienot 200 g samaltu gaileņu. Tās pieliek pie olu dzeltenumiem.
Recepte no grāmatas: Ikdienai un svētku galdam/Ņ. Masiļūne. – Rīga: Avots, 1982
Sastāvdaļas
- Ziedkāposti - 1.kg
- Olas - 3.gab
- Piens - 1 1/2.glāze
- Skābs krējums - 100.g
- Sviests - 50.g
- Rīvmaize - 3.ēd.k.
- Sāls