Kartupeļu un zaļo zirnīšu zupa
Verdošā ūdenī liek kubiņos sagrieztus kartupeļus, sviestā vai margarīnā apceptus, salmiņos sagrieztus sīpolus, burkānus un pētersīļus, zaļos zirnīšus un vāra, līdz visi dārzeņi mīksti. Tad pievieno olu vai olas dzeltenumu, kas sakults ar saldu krējumu, un diļļu vai pētersīļu zaļumus.
Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Ūdens - 300.g
- Sāls
- Saldais krejums - 25.g
- Ola - 1/2 - 1.gab
- Sviests vai margarīns
- Pētersīļi
- Sīpoli
- Burkāni - 15.g
- Zaļie zirnīši - 50.g
- Kartupeļi - 200.g
- Diļļu vai pētersīļu zaļumi