Gailenes krējumā
Gailenes noskalo vairākos ūdeņos, notecina un sagriež salmiņos vai sakapā. Sīki sasmalcinātus sīpolus sviestā apcep, pievieno gailenes un cep, līdz radusies sula iztvaiko. Tad uzkaisa miltus, izkarsē, pielej krējumu, pieliek sāli, piparus sautē 10 minūtes. Gailenes krējumā pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem, pasniedz ar vārīteim kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Sāls, pipari, pētersīļu zaļumi
- Salds vai skābs krējums
- Kviešu milti
- Sviests vai margarīns
- Sīpoli
- Svaigas gailenes