Dārzeņu ragū
Gatavojam dārzeņus!
1 porcija
Visus dārzeņus griež vidēja lieluma gabaliņos. Kartupeļus burkānus un sīpolus apcep, puķkāpostus sadala sīkāk un applaucē, pievieno iepriekš pagatavotu mērci un visu kopā sautē 10 minūtes. Pēc tam pievieno ķirbjus un kabačus, zaļos zirnīšus un turpina sautēt, līdz visi dārzeņi mīksti. Beigās pievieno sāli un garšvielas. Pēc vēlēšanās var pievienot arī ķiploku. Pasniedzot ēdienu, to pārkaisa ar zaļumiem.
Brūnās pamatmērces recepti atradīsi: Virtuve/Mērces/Siltās mērces
Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006
Sastāvdaļas
- Sāls, pipari un lauru lapas.pēc garšas
- Tomātu vai brūnā pamatmērce - 50.g
- Pētersīļa sakne - 20.g
- Ķirbji vai kabači - 50.g
- Svaigi vai saldēti zaļie zirnīši - 50.g
- Puķkāposti - 50.g
- Sīpoli - 50.g
- Burkāni - 60.g
- Kartupeļi - 100.g