Cepts ķirbis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1 porcija

Ķirbi nomizo, pārgriež uz pusēm vai četrām daļām, atdala sēklas. Ķirbja mīkstumu sagriež 0,5 - 1 cm biezās šķēlēs, pārkaisa ar sāli, pārsmidzina ar citronskābes šķidumu un patur 10 - 15 minūtes. Pēc tam ķirbja šķēlītes iemērc sakultā olā, apviļā rīvmaizē, kas sajaukta ar miltiem, liek uz pannas sakarsētā sviestā un cep no abām pusēm, līdz ķirbis mīksts un brūngans. Pasniedz ar cukuru un kanēli vai brūkleņu ievārījumu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sviests vai margarīns - 15.g
  • Kviešu milti - 5.g
  • Rīvmaize - 10.g
  • Ola - 1/3.gab
  • Sāls
  • Ķirbis - 250.g