Cepts ķirbis
1 porcija
Ķirbi nomizo, pārgriež uz pusēm vai četrām daļām, atdala sēklas. Ķirbja mīkstumu sagriež 0,5 - 1 cm biezās šķēlēs, pārkaisa ar sāli, pārsmidzina ar citronskābes šķidumu un patur 10 - 15 minūtes. Pēc tam ķirbja šķēlītes iemērc sakultā olā, apviļā rīvmaizē, kas sajaukta ar miltiem, liek uz pannas sakarsētā sviestā un cep no abām pusēm, līdz ķirbis mīksts un brūngans. Pasniedz ar cukuru un kanēli vai brūkleņu ievārījumu.
Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Sviests vai margarīns - 15.g
- Kviešu milti - 5.g
- Rīvmaize - 10.g
- Ola - 1/3.gab
- Sāls
- Ķirbis - 250.g