Tomātu sacepums ar sieru, ķiplokiem un baziliku
4 personām
Tomātus noskalo, izgriež kātu vietas, sagriež daiviņās. Nomizotās ķiploka daiviņas sīki sasmalcina. Baziliku sakapā (dažas lapiņas atliek rotāšanai) un sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
Ietauko formu ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. Kārto formā tomātu daiviņas vēdekļveidā, mazliet pārkaisa ar sāli un pipariem, kā arī daļu ķiploku un bazilika maisījuma un rīvēto sieru.
Šādā secībā liek nākamās kārtas, kamēr visi sagatavotie produkti izmantoti. Virsējā kārtā noteikti jābūt sieram. Pārslaka vēl atlikušo olīveļļu un cep sacepumu cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. Lai virsējā kārta būtu kraukšķīga, sieram pievieno 3 ēdamkarotes rīvmaizes.
Pasniedz traukā, kurā sacepums gatavots, rotā ar baziliku.
Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999
Sastāvdaļas
- Tomāti - 900.g
- Sāls, pipari
- Ķiploks - 3.daiviņas
- Daži bazilika zariņi