Baklažāni ar sieru. Cepam!
4 personām:
Lai pareizi pagatavotu ceptu baklažānu, jāatceras divas lietas:
• Pirms cepšanas baklažāns jāatbrīvo no liekā mitruma. Parasti to apsāla un 30 minūtes ļauj izdalīties šķidrumam.
• Baklažānus cep lielā eļļas daudzumā. Eļļai jābūt ļoti karstai. Nedrīkst liet eļļu uz pannas, kamēr tur cepas baklažāni! Pareizi cepti tie tikpat kā nemaz neuzsūc taukvielas.
Sakarsē cepeškrāsni.
Baklažānu šķēles liek ar sviestu ieziestā veidnē. Katrai baklažānu kārtai pāri liek sasmalcinātus tomātus, uzkaisa sāli, šķipsniņu oregano, ēdamkaroti rīvēta siera. Virsējai baklažānu kārtai uzkaisa tikai rīvētu sieru un uzliek sviesta piciņas.
Pannu liek krāsnī un cep 20 minūtes. Pārbauda, vai pannā nav pārāk daudz šķidruma. Kārtojumu nedaudz piespiež un nosmeļ lieko šķidrumu. Turpina cept vēl 15 minūtes. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē. Baklažānu sacepumam nav jābūt kūpoši karstam, kad to liek galdā.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Baklažāni - 1 200.g
- Savā sulā konservēti tomāti (bez sēklām un sulas) - 2.glāzes
- Sāls pēc garšas
- Oregano - 1 1/2.tējk.
- Sviests - 2 1/2.ēd. kar.
- Siers