Pupiņu pākstis ar sviestu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pupiņu pākstīm, kas vēl trauslas, nogriež galu un kopā ar to novelk sānu dzīslu no vienas malas, tad nogriež otru galu un novelk sānu dzīslu no otras malas. Pākstis noskalo, nesagrieztas liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstas. Ar putukaroti no ūdens izņem, liek lēzenā traukā un pārlej ar sabrūninātu sviestu, kam pielikta rīvmaize.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sviests - 100.g
  • Sāls
  • Pupiņu pākstis (dzeltenās) - 800.g
  • Rīvmaize - 1.ēd.k.