Ceptas zivis ar sīpoliem
Zivis notīra, sagriež porciju gabaliņos, ierīvē ar sāli, apviļā miltos, liek karstos taukos un cep gaiši brūnus, tad pieliek plānās ripiņās sagrieztus sipolus, kad tie kļūst caurspīdīgi, pielej klāt ūdeni vai buljonu un zem vāka sautē apm. 10 minūtes. Tad pieliek ūdenī izjauktus miltus un skābu krējumu, vēl reizi uzkarsē, pasniedz galdā karstu ar sausiem kartupeļiem, skābiem gurķiem un citiem salātiem.
Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem/Latvijas Lauksaimniecības kamera. – Rīga: Līdums, 1992 (Oriģinālizdevums 1937)
Sastāvdaļas
- Sīpoli - 2.gab
- Tauki - 50.g
- Kviešu milti - 2.ēd.k.
- Sāls
- Dažādas zivis - 1 - 1 1/2.kg
- Ūdens - 1.glāze
- Milti - 1.tējk.
- Skābs krējums - 15 - 30.g