Paprikas mērcē sautēta zivs
Gatavošanas laiks: 25 minūtes
4 personām
Puravu noskalo, sagriež sloksnītēs. Liek katliņā. Saldētas zivis nedaudz atkausē un sagriež palielos kubiņos. Kubiņus liek katlā uz puraviem. Uzkaisa sāli. Papriku iemaisa krējumā. Maisījumu lej katlā. Ēdienu uz lēnas uguns sautē 15 minūtes, līdz zivs ir balta un pilnīgi gatava. Paprikas mērcē sautēto zivi pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, kartupeļu biezeni vai rīsiem, kā arī ar tomātu šķēlītēm un sasmalcinātiem maurlokiem.
Sastāvdaļas
- Mazs puravs - 1.gab
- Saldēta vai svaiga heka, menca vai butes fileja - 600.g
- Sāls - 1 - 2.tējk.
- Malta paprika - 1.ēd.k.
- Krejums - 250.g