Krāsnī cepta menca
Gatavošanas laiks: 35 - 40 min., no tām apm. 20 min krāsnī.
4 personām
Zivis kārto ieziestā cepamajā traukā. Pārkaisa ar sāli, pipariem un
dillēm. Pārklāj ar alumīnija foliju. Cep krāsnī 225 grādos 15 - 20
minūtes, līdz zivs kļūst gatava. Trauku izņem no krāsns. Zivīm
nolej šķidrumu.
Saputo olas baltumu. Pievieno majonēzi un estragonu. Maisījumu
pārlej zivīm. Cep 250 grādos, līdz majonēzes maisījums iegūst
skaistu krāsu.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un svaigu dārzeņu salātiem.
Sastāvdaļas
- Kaltēts estragons - 1/2 - 2.tējk.
- Majonēze - 100.g
- Mencas vai saldēta paltusa fileja - 600.g
- Sāls - 1.tējk.
- Baltie pipari - 1/2.tējk.
- Sasmalcinātas dilles - 1.ēd.k.
- Olas baltums - 1.gab
- Majonēze - 100.g