Zeltainā zivs ar mandelēm
Gatavošanas laiks: apmēram 40 min, no tām 30 min krāsnī
4 personām
Zivju filejas noskalo un notecina. Ja tās ir lielas, pārgriež uz pusēm. Filejas liek ieziestā cepamajā traukā. Uzkaisa sāli. Trauku nosedz ar alumīnija foliju un liek krāsnī. Zivi cep 200 grādos apmēram 25 minūtes. Krējumā iemaisa safrānu. Maisījumu uzlej zivīm. Papriku noskalo. Iznem sēkliņas, sasmalcina mīkstumu. Paprikas sloksnītes liek cepamajā traukā. Uz paprikām kārto notecinātus tomātus. Visu apkaisa ar mandeļu skaidiņām. Trauku liek krāsnī vēl uz 5 minūtēm. Zivi pasniedz ar kartupeļiem un salātiem citronpiparu mērcē.
Ēdienu var gatavot mikroviļņu krāsnī. Zivi liek neieziestā, mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā. Uzliek vāku un ar pilnu jaudu (maks. 800W) zivi sautē 3 - 4 minūtes. Virsū lej krējuma un safrāna maisījumu, kā arī kārto papriku, tomātus un mandeļu skaidiņas. Ar pilnu jaudu sautē 3 - 4 minūtes.
Sastāvdaļas
- Mencas, līdakas vai zandarta fileja apm - 600.g
- Margarīns vai sviests - 2.ēd.k.
- Sāls - 1.tējk.
- Skābs krējums - 200.g
- Safrāns - 1/2.g
- Zaļā paprika - 1.gab
- Veseli konservēti tomāti - 400.g
- Mandeļu skaidiņas - 60.g