Citronu sulā sautēta zivs ar seleriju
4 personām
Saldētu zivi atsaldē tik daudz, lai to varētu sagriezt 2 - 3 cm platos gabalos. Ja svaigās filejas ir lielas, tās sagriež. Sīpolu un burkānu nomizo. Sagriež plānās šķēlītēs. Seleriju kātus un maurlokus noskalo, sagriež škēlītēs. Dārzeņus kārtām liek katlā. Pievieno lauru lapu un piparus. Uzkaisa sāli, pielej ūdeni. Vāra 4 - 5 minūtes. Starp dārzeņiem kārto zivis. Pievieno no puscitrona izspiestu sulu. Ēdienu sautē 10 - 12 minūtes, līdz zivis ir pilnīgi gatavas, t.i. - baltas un caurspīdīgas. Atlikušo citronu sagriež šķēlītēs. Ar tām rotā sautējumu. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Sastāvdaļas
- Svaiga vai saldēta heka vai mencas fileja - 600.g
- Sīpols - 1.gab
- Vidējs burkāns - 1.gab
- Maurloki vai gabaliņš purava
- Lauru lapa - 1.gab
- Veseli baltie pipari - 5 - 6.gab
- Sāls - 1/2.tējk.
- Ūdens - 50 - 100.g
- Citrons - 1.gab