Menca ar brokoļiem
Gatavošanas laiks apm. 45 min, no tām 20 - 25 min krāsnī
4 personām
Kartupeļus nomizo un ar nazi vai virtuves kombainu sagriež plānās šķēlītēs. Svaigus brokoļus noskalo, saldētus atkausē. Sadala ziedkopās, kātiņus sagriež plānās šķēlītēs. Kartupeļus un brokoļus liek katru savā katliņā un 4 - 5 min. vāra vājā sālsūdenī. Notecina. Zivi sagriež 5 cm platās šķēlītēs. Pievieno citrona sulu, sāli un piparus. Ieziež cepamo trauku. Izklāj ar kartupeļu šķēlītēm. Pārkaisa nedaudz sāls. Brokoli un zivis joslās kārto uz kartupeļiem. Saputo olas un skābo krējumu, pievieno sinepes. Maisījumu lej cepamajā traukā. Cep krāsns apakšējā daļā 200 grādos 20 - 25 minūtes.
Mencu filejas vietā var izmantot citas zivs fileju.
Sastāvdaļas
- Kartupeļi apm. - 500.g
- Brokoļi apm. - 500.g
- Sāls - 1.tējk.
- Mencu fileja - 500.g
- Svaiga citrona sula - 2.ēd.k.
- Sāls
- Melnie pipari - 1/4.tējk.
- Olas - 2.gab
- Skābs krējums - 200.g
- Sinepes - 2.tējk.