Vārīta forele
Iztīrītu foreli pārlej ar siltu (bet ne karstu) ūdeni, kas paskābināts ar citronu sulu. Pēc neilga laika zivi izņem no marinādes, apsāla un 5 - 10 minūtes uz vājas uguns vāra sakņu buljonā, uzmanot, lai zivs nepārvārītos. Gatavo foreli pārliek sasildītā traukā, apslaka ar eļļu, rotā ar sīpolu un zaļumiem.
Recepte no grāmatas: Asinsgrupu diētas/sast. Jūlija Liepiņa. – Rīga: Jumava
Sastāvdaļas
- Forele - 800.g
- Citrons - 1.gab
- Olīveļļa - 2.ēd.k.
- Burkāni - 50.g
- Pētersīļa sakne - 1.gab
- ziemas sīpola galviņa - 1.gab
- Garšvielas
- Sāls