Baltās zivs rullīši kokosa–citrusu mērcē
Zivis, ēdamie gliemji un citi jūras produkti ir īpaši bagāti vērtīgām uzturvielām un mikroelementiem, tādēļ tos ieteicams savā ēdienkartē iekļaut pēc iespējas biežāk.
Baltās zivs rullīši kokosa–citrusu mērcē
4 porcijas
Nepieciešams:
- Atdzesēta pangasijas fileja - 2 gab.
- Sāls, pipari
- Dzeltenais cukini – 1 gab.
- Selerijas sakne – 160 g
- Ķirbis – 160 g
- Pupiņu pākstis – 160 g
Mērcei:
- Kokosa piens – 100 ml
- Citrons – 1 gab.
- Svaigs čili – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 40 min.
Pagatavošana:
- Zivs filejas gareniski pārgriez uz pusēm, apkaisi ar sāli un pipariem.
- Satin tās rullīšos un saspraud ar koka iesmiņu.
- Noskalo dārzeņus un sagriez aptuveni vienāda lieluma kubiņos.
- Liec vārīties, taču ūdeni pievieno tikai tik daudz, lai tas dārzeņus nosegtu mazliet vairāk kā līdz pusei. Pievieno nedaudz sāls un piparu.
- Dārzeņus vāri 5 – 10 minūtes, lai tie saglabātu kraukšķīgumu.
- Ar sietiņu izņem dārzeņus izņem no katla.
- Liec tvaicēt zivs rullīšus, tvaicēšanai izmantojot ūdeni, kurā vārījās dārzeņi.
- Turpini tvaicēt 8 minūtes.
- Izņem zivs filejas no katliņa, bet atlikušajam buljonam pievieno citrona sulu, čili un kokosa pienu. Nedaudz pavāri.
- Servē dārzeņus kopā ar zivs rullīšiem, pārlejot ar koksa piena un citrusu mērci.
- Atsvaidzini ar svaigi grieztiem zaļumiem.
Ieteikums!
Dārzeņus nedrīkst pārvārīt. Vislabāk tos likt jau verdošā ūdenī un
vārīt uz mazas liesmas, tad arī dārzeņu buljons būs dzidrāks.
Autors: "Rimi" veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis