Cepta līdaka ar sīpoliem
Skat, šoreiz uz āķa patrāpījusies līdaka! Steidzam to gatavot pusdienām!
Sastāvdaļas:
- svaiga līdaka
- sāls
- pipari
- ķiploki
- olas
- milti
- sīpoli
- tomātu mērce un skābs krējums
Gatavošana:
1. Līdaku notīra, iztīra un sagriež nelielos gabalos.
2. Šos gabalus apber ar sāli, pipariem. Uzspiež ķiploku. Atstāj uz kādu brīdi, lai iemarinējas.
3. Saklapē olas. Ņem līdakas gabalus, panē miltos un olā.
4. Liek sakarsētā eļļā un cep gatavu.
5. Sīpolus sagriež pusgredzenos un apcep gaiši brūnus.
6. Sacepto līdaku liek katliņā (kurā ir ieliets nedaudz ūdens), virsū saliek apceptos sīpolus. Uzliek tomātu mērci un skābo krējumu.
7. Katliņam uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē.
Zivi pasniedz ar kartupeļu biezeni un mērcīti, kas izveidojusies katliņā, sautējot zivi.
Recepte: Agita Gabrāne