Gardā laša fileja
Pēcsvētku laikā ēdam veselīgi!
Paredzēts 4 personām.
Sastāvdaļas:
- 800 g laša filejas
- 200 g pērļu kuskuss
- 320 g cukīni
- 200 g burkānu
- 200 g paprikas
- 100 g sīpolu
- 50 g parmezāna siera
- 400 g apelsīnu
- 60 g dzērveņu
- 50 g bazilika pesto
- 50 g balzamiko krēms
- 40 g cukura
- sāls, pipari
Gatavošana:
- novāra pērļu kuskusu
- uz pannas apcep dārzeņus, kas ir sagriezti nelielos kubiņos
- kad dārzeņi gatavi, tiem pievieno pērļu kuskusu un nedaudz ūdeni, lai garšas savijas kopā
- pievieno smalki sarīvētu parmezāna sieru
- no apelsīna izspiež sulu, kuru liek vārīties, pievienojot cukuru un reducē to
- tam pievieno dzērvenes un nedaudz novāra iegūto masu
- cukīni ar kartupeļu mizojamo nazi tiek sagriezts garenās strēmelēs, ko sajauc ar bazilika pesto
- laša fileju sagriež servējamās porcijās, pārkaisa ar sāli un pipariem
- tos liek cepties ar ādu uz leju un apcep zeltaini brūnu no visām pusēm
Recepte: ''Tex-Mex''