Cepts heks pikantā mētelītī ar brokoļiem un ķirštomātiem
Zivs ir jāēd vismaz divas reizes nedēļā un kāpēc, lai tas nebūtu heks? Vienkāršs un interesants veids, kā pagatavot jebkuru balto jūras zivi, kuru var nopirkt saldētu veikalā vai tirgū. Šoreiz izmantosim heka fileju.
Sastāvdaļаѕ:
- Heka fileja
- Citrons
- Pētersīļu lapas
- Dilles
- Parmezāna siers
- Brokoļi
- Ķirštomāti
- Ķiploki
- Čilli pipars
- Olīveļļa
- Sāls, pipari
Gatavošana:
Nο citrona ar kartupeļu mizojamo nazīti nogriež plānu miziņu un sagriež miziņu plānās skaidiņās, pievieno sasmalcinātus pētersīļυѕ, dilles un pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem. Pieliek klāt 2-3 ēdamkarotes smalki sarīvētu parmezāna sieru un 2-3 ēdamkarotes olīveļļu, masu samaisa. Parmezāna vietā var ņemt jebkuru cieto sieru.
Zivs fileju sagriež nelielos porcijas gabaliņos un apsmērē ar iegūtο masu nο abām pusēm. Liek zivi cepties cepeškrāsnī 180 grādos, kādas 20 minūtes, līdz siera, zaļumu garoziņa ir nedaudz apbrūninājusies un zivs ir izcepusies.
Zivtiņu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.
Brokoļu galviņu sagriež ziedkopās un vāra sālsūdenī kādas 5 minūtes.
Pāris ķiploku daiviņаѕ un pusi čilli pipara pāksti sagriež nelielos gabaliņos un apcep olīveļļā, pievieno nedaudz ķirštomātus.
Kad brokoļi ir izvārījušies, pieliek tos klāt pie ķiplokiem un tomātiem. Maisot, cep vēl minūti, tā lai brokoļi būtu ievilkušies ar ķiploku eļļu.
Liek dārzeņυѕ uz pannas, virsū liek heka fileju un labu apetīti!
Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com