Zivs veltnīši ar spinātu mērci
Palutini savu vēderu ar zivs veltnīšiem, kas pasniegti ar spinātu mērci!
Sastāvdaļas:
- zivs filejas
- dilles
- citroni
- citronpipari, sāls
- nedaudz eļļa
- koka irbulīši saspraušanai
Mērcītei:
- spināti
- saldais krējums
- garšvielas
- rīsi pasniegšanai
Gatavošana:
- Zivs fileju sagriež tik platās strēmelēs, cik lielus vēlās veltnīšus.
- Katru strēmelīti nedaudz apkaisa ar sāli un sasmalcinātām dillēm.
- Uz strēmelītes liek plānu citrona šķēlīti un zivi satin veltnītī, un sasprauž ar irbulīti.
- Cepamtrauku nedaudz iesmērē ar eļļu un tajā kārto zivs veltnīšus.
- Veltnīšus pārkaisa ar citronpipariem un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, apmēram 15 minūtes.
- Katliņā vāra spinātus, kad tie ir mīksti, tos sablenderē, pievieno saldo krējumu, garšvielas un pavāra, līdz mērcīte sāk biezēt.
- Zivs veltnīšus pasniedz ar rīsiem un spinātu mērcīti.
Recepte: Agita Gabrāne