Grilēta forele ar ķiploku sviestu

Tuvojoties brīvdienām un domājot idejas piknikam vai dārza ballītei, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka gardu un viegli pagatavojamu grilētu foreli ar ķiploku sviestu.

Forele ar ķiploku sviestu ir gards un izsmalcināts ēdiens.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Forele ar ķiploku sviestu ir gards un izsmalcināts ēdiens.

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

 

Nepieciešams:

Forele – 2 gab. 

Sviests – 3 tējkarotes

Ķiploks – 1 līdz 2 daivas

Cukīnī – 1 gab.

Sarkanais sīpols – 1 gab.

Paprika – 1 gab.

Ķiršu tomāti –  6 gab. 

Citrons – 1 gab. 

Selection by Rimi pesto – 2 tējkarotes

Reklāma
Reklāma

Citronu pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas


Pagatavošana:

1. Gatavo ķiploku sviestu. Sajauc rīvētu ķiploku ar mīkstu sviestu, pievieno citronpiparus un sāli;

2. Noskalo un nosusini zivis, iesmērē ar ķiploku sviestu, gan zivs iekšpusi, gan āru;

3. Liec cepties uz grila, cep vismaz 10 līdz 12 minūtes;

4. Dārzeņus noskalo, nožāvē, sagriez šķēlītēs un liec uz grila, cep kamēr gatavi;

5. Kad dārzeņi gatavi, liec traukā, apslaki ar svaigu citrona sulu, pievieno pesto un pasniedz ar zivi.

 

Aikāgaršo padoms!

Gatavojot zivi uz grila, atceries, ka tam jābūt uzsilušam, taču bez uguns. Lai zivs āda nepieliptu pie restēm, iesmērē zivs ādu ar eļļu vai sviestu. 

 

Sastāvdaļas