Mencas filejas sacepums ar siera cepuri
Sacepumi ir forša lieta - kārtu kārtām visu saliec un krāsnī iekšā. Kamēr cepās, var darīt citus darbiņus.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 500 g kartupeļu
- 300 g mencu filejas
-100 ml trekna saldā krējuma
- 200 g fermentēta siera
- 2 nelieli marinēti gurķi
- 2 tomāti
- rozmarīna zariņš
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote sinepju
- 1/2 saišķīša pētersīļu
- 1/2 saišķīša diļļu
- eļļa
- sāls
- malti pipari
Gatavošana
Nomazgā kartupeļus un ar visu mizu izvāra. Kad tie atdzisuši, nomizo un sagriež centimetru biezās gareniskās šķēlītēs. Nomizo sīpolu, sagriez pusapļos, tomātus un gurķus - sķēlītēs. Zaļumus nomazgā, nosusina un sasmalcina. Tāpat rozmarīnu.
Liec mencas fileju verdošā sālsūdenī un vāri 4 minūtes. Zivi izņem, atdzesē un sasmalcina.
Tad ņem lielu karstumizturīgu trauku. Tajā izkārto kartupeļu šķēlītes, mazliet apkaisa tās ar sāli un pipariem, apslaka ar eļļu. Virsū liek sīpolus, gurķus un zivju gabaliņus. Apbārsta ar sasmalcinātām dillēm un pētersīļiem.
Saldo krējumu saputo ar sinepēm un apzied ar to sacepuma virspusi. Sieru sagriež šķēlītēs un izkārto uz sacepuma.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai. Sacepuma malās liec tomātus, apbārsti ar sāli, pipariem un apslaki ar eļļu. Uz tomātiem uzber rozmarīna lapiņas un cep aptuveni 15 minūtes.
Avots un foto žurnāls gardēžiem "Saeimniece" (specizdevums Sacepumi, 2012.).