Sautētas karūsas ar krējumu
Laikā, kad lielveikalos visai lēti pieejamas "smalkās" zivis - laši, foreles, sami, nereti piemirstam par pavisam vienkāršām, bet varen gardām zivtiņām, kas pieejamas ikvienam, ja vien māki makšķerēt. Protams, karūsas var nopirkt arī tirgū. Šoreiz receptīte no vienkāršā gala.
Nepieciešams:
- 1 kg zivju
- 2 burkāni
- 3 sīpoli
- lauru lapas
- melnie graudu pirpari, sāls
- 1 glāze krējuma
- 1 ēd.k. sviesta
Pagatavošana:
Notīrītas zivis liek katliņā kopā ar ripiņās sagreztiem sīpoliem un burkāniem, pieliek garšvielas, sāli, pārlej ar 3/4 l karsta ūdens, uzliek vāku un sautē uz mazas uguns 30 minūtes. Tad pievieno krējumu, noņem no uguns un pieliek sviestu.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai puķāpostiem (vai ar ko citu).
Recepte no "Juronkuļa lielās pavārgrāmatas" (izd.Zvaigzne ABC).