Īstā recepte zivju mīļiem - cepam zandartu!
Galvenais uzdevums ir sadūšoties un notīrīt to zivi tīru (kas patiesībā nemaz nav neiespējami grūti), tālākais jau 1 un 2 - gatavs!
Sastāvdaļas:
- svaigs zandarts
- sāls, pipari
- sausais garšvielu maisījums - pētersīļi ar ķiploku
- eļļa cepamtrauka ietaukošanai
Gatavošana:
Zivi(s) notīra un sagriež nelielos, ērti ēdamos gabaliņos. Tad zivs gabaliņus saliek traukā, pārkaisa ar garšvielām un atstāj pāris stundas jeb labākajā variantā - uz nakti ievilkties ledusskapī.
Ar eļļu un otiņu ietauko cepamtrauku un tajā glīti sakārto zivs gabaliņus un cep cepeškrāsnī.
Var cept arī uz pannas, taču netaukaināk sanāks cepot cepeškrāsnī. ;)
Recepte: Agita Gabrāne