Lavašs ar lasi, gurķi, sezonas zaļumiem un krēmsieru
“Lai mazajiem pagatavotu veselīgu maltīti, nepatērējot daudz laika, ir jāzina daži pavisam vienkārši paņēmieni. Mājās vienmēr jābūt vismaz 3 veidu dārzeņiem un 2-3 veidu augļiem, no kuriem pavisam ātri var pagatavot veselīgu uzkodu – dārzeņu strēmelītes. Iesaku ledusskapī glabāt jogurtu, konservētas pupiņas vai turku jeb auna zirņus, no šiem produktiem var pagatavot uzkodu mērcīti. Tāpat pagatavojot divas vēršacis un pasniedzot ar tomātu avokado, iznāk lieliskas vakariņas,” saka Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas:
Lavašs – 1 gab.
Gurķis – 1 gab.
Lasis šķēlītēs – 160 g
Krēmsiers ar zaļumiem un ķiploku – 100 g
Lapu salāti
Zaļumi
Pagatavošana:
Lavašu sagriež četrās vienādās daļās. Katrai daļai vienu pusi
apsmērē ar krēmsieru, liek zaļumus, laša šķēlītes un gurķi. Satin
rullītī.