Recepte: krēmīgā zivju zupa
Zivju zupa ir ēdiens, kas jāiekļauj ikvienā ēdienkartē.
Pagatavošana 4 porcijām aizņems 30 minūtes
Sastāvdaļas:
- 2 ēd. k. sviests
- 1 smalki kapāts puravs
- 1 nomizots un smalkās šķēlītēs sagriezts burkāns
- 1 nomizots un smalkās šķēlītēs sagriezts pastinaks
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 tējk. sāls
- 2 ēd. k. Santa Maria Zivju garšviela ar citronu
- 2 ēd. k. kviešu milti
- 300 ml zivju buljona (1 buljona kubiņš + 300 ml ūdens)
- 300 ml sauss baltvīns
- 300 ml saldais krējums
- 500 g gabaliņos sagriezta mencas vai laša fileja
- 20 g svaigas, kapātas dilles
Pagatavošana:
1. Ielieciet pannā sviestu un apcepiet 2 minūtes puravus, burkānus, pastinakus un ķiplokus kopā ar sāli, zivju garšvielu ar citronu un kviešu miltiem.
2. Pievienojiet zivs buljonu, vīnu un saldo krējumu, vāriet aptuveni 10 minūtes uz mazas uguns.
3. Pievienojiet zivi, uzvāriet un vāriet vēl 5 minūtes (līdz zivs ir gatava).
Padoms
Tieši pirms pasniegšanas pievienojiet dilles un pasniedziet kopā ar maizi.