Grilēts lasis ar ziedkāpostu rīsiem
Grilēts lasis ar ziedkāpostu rīsiem ļaus jums izgaršot lasi no jauna.
4 porcijas
Laiks: 45 minūtes
Lasis
2 tējk. Santa Maria Garšviela grilētiem ēdieniem ar citrusu un
garšaugiem
4 gab. laša steiki
2 ēd.k. rapšu eļļa
Ziedkāpostu rīsi
400 g rīvēts ziedkāposts
2 tējk. Santa Maria Karijs
1 gab. smalki rīvēta ķiploka daiviņa
4 gab. plānās šķēlītēs sagriezti sīpolloki
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
20 g sasmalcināti pētersīļi
70 g svaigi mazie spināti
0,5 tējk. Santa Maria Melnie pipari, drupināti
Sāls
100 ml rupji sasmalcinātas mandeles
150 g drupināts fetas siers
Pagatavošana
1. Bagātīgi pārkaisiet lasi ar garšvielu grilētiem ēdieniem ar
citrusu un garšaugiem. Lieciet lasi pannā ar ādu uz
augšu.
2. Cepiet, līdz viena puse kļūst zeltaini brūna – aptuveni 4
minūtes.
3. Apgrieziet zivi otrādi un cepiet, līdz tā kļūst mīksta – vēl
aptuveni 3 minūtes.
4. Uzkarsējiet pannu un ielejiet tajā eļļu.
5. Cepiet sarīvēto ziedkāpostu kopā ar kariju, ķiplokiem un
sīpollokiem, līdz tie kļūst nedaudz mīkstāki.
6. Pievienojiet etiķi, pētersīļus, spinātus, melnos piparus un
sāli, samaisiet.
7. Lieciet uz šķīvja, pārkaisiet ar mandelēm un drupinātu fetas
sieru.