Mazsālīta forele ar dzērveņu mērci

Forele patiesi labi sader ar dzērvenēm. 

Īsts svētku ēdiens!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Īsts svētku ēdiens!

Sastāvdaļas: (4 personām)
Apelsīna miza no 2 apelsīniem
Svaigi spiesta apelsīnu sula (400 ml)
Ingvera sakne (10 gr)
Piparkūku garšviela (20 gr)
Rozmarīns 1 zariņš
Cukurs (4 EK)
Spicy rums (40 ml)
Dzērvenes (1 kg)
Mazsālīta forele (300 g)

Pagatavošana
Noņem apelsīna mizu. Sakapā ingvera sakni un liek katlā kopā ar apelsīnu mizu. Pārlej pāri apelsīna sulu, pieliek rozmarīna zariņus un piparkūku garšvielas. Visu vāra līdz brīdim, kad paliek puse. Pievieno cukuru un dzērvenes. Izmaisa un turpina vārīt uz nelielas uguns aptuveni 15 min līdz sāk burbuļot. Savāra līdz biezākai konsistencei, pievieno rumu, kārtīgi izmaisa un liek atdzesēties. Pasniedz kopā ar mazsālītu foreli, kā arī belugas lēcām, vārītiem kartupeļiem vai humusu.

 

Ziemassvētku ēdienu recepte sadarbībā "Borjomi" un "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt"

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas