Mazsālīta forele ar dzērveņu mērci
Forele patiesi labi sader ar dzērvenēm.
Sastāvdaļas: (4 personām)
Apelsīna miza no 2 apelsīniem
Svaigi spiesta apelsīnu sula (400 ml)
Ingvera sakne (10 gr)
Piparkūku garšviela (20 gr)
Rozmarīns 1 zariņš
Cukurs (4 EK)
Spicy rums (40 ml)
Dzērvenes (1 kg)
Mazsālīta forele (300 g)
Pagatavošana
Noņem apelsīna mizu. Sakapā ingvera sakni un liek katlā kopā ar
apelsīnu mizu. Pārlej pāri apelsīna sulu, pieliek rozmarīna zariņus
un piparkūku garšvielas. Visu vāra līdz brīdim, kad paliek puse.
Pievieno cukuru un dzērvenes. Izmaisa un turpina vārīt uz nelielas
uguns aptuveni 15 min līdz sāk burbuļot. Savāra līdz biezākai
konsistencei, pievieno rumu, kārtīgi izmaisa un liek atdzesēties.
Pasniedz kopā ar mazsālītu foreli, kā arī belugas lēcām, vārītiem
kartupeļiem vai humusu.
Ziemassvētku ēdienu recepte sadarbībā "Borjomi" un "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt"