Mīdijas saldā krējuma mērcē. Gatavošana vienkārša!
Ja līdz šim mīdijas neesi gatavojis, var rasties iespaids, ka tas ir ļoti grūti. Tā nav! Gardais ēdiens būs gatavs dažu minūšu laikā.
Mīdijas ir nopērkamas daudzos veikalos, piemēram, "Rimi" un "Zivju lete". Iesaku izmantot svaigas, nevis saldētas mīdijas.
Sastāvdaļas
Svaigas mīdijas 1kg
Ķiploks 2 daiviņas
Sviests 1 ēdamkarote
Saldais krējums 200ml
Svaiga bagete - pasniegšanai
Gatavošana
Uz karstas pannas vai katliņā ieliek sviestu, pievieno smalki
sarīvētu vai saspiestu ķiploku. Garšas piesātināšanai, var
pievienot arī pāris saldos piparus un lauru lapu. Pievieno mīdijas
un uzliek vāku.
Dažas minūtes pēc vāka uzlikšanas, mīdijas sāks atvērties un
izdalīsies sula. Kad tas noticis, šķidrumu nolej un pievieno saldo
krējumu, Mīdijas apmaisa, krējumu uzkarsē un ēdiens gatavs! Ja
vēlies vairāk mērces, pievieno vairāk krējuma.
Mīdijas pasniedz ar bageti - to ēd, mērcējot aromātiskajā krējuma
mērcē. Krējumu, protams, var arī nepievienot - mīdijas tāpat
būs gardas.