Tunča salāti
Pagatavošanas ilgums: 10 minūtes, 4 personām
Sastāvdaļas
Salātiem:
- 1 bundža Selection by Rimi tunča savā sulā
- 2 ēd. k. Rimi kaperu
- 2 seleriju kāti
- 2 ēd. k. sakapātu sīpolloku vai maurloku
- 10 Kalamata olīvas bez kauliņiem
- 1 citrons
- 40 g rukolas lapu
- Sāls pēc garšas
- Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Mērcei:
- 4 ēd. k. jogurta Rimi GoodLife bez piedevām, 0%
- 1 ēd. k. Selection by Rimi angļu sinepju
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 citrons
Pasniegšanai:
Svaigi cepti kruasāni
Pagatavošana
Nolej konservētam tuncim sulu un saplucini filejas.
Pievieno smalki sagrieztus selerijas kātus un lociņus. Pieber kaperus. Pierīvē viena citrona miziņu un pielej 1–2 ēdamkarotes sulas (pēc garšas). Pastiprini garšas ar sāli un pipariem.
Sagatavo mērci: sajauc grieķu jogurtu ar sinepēm, pierīvē ½ citrona miziņas un pielej nedaudz sulas pēc garšas.
Salātus pasniedz ar rukolu un mērci, kā arī svaigi ceptu kruasānu. To vari arī iegriezt un likt pildījumu tieši kruasānā.