Lasis ar siltiem salātiem, ko pagatavosiet 25 minūtēs
Zivis ir bagātīgs olbaltumvielu avots un kā norāda veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina, tās satur visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes, kas vajadzīgas normālai organisma darbībai. Tomēr bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās.
Piedāvājam šefpavāra Normunda Baranovska izstrādātu recepti sātīgu salātu pagatavošanai. Gatavošanas laiks: 25 minūtes.
Nepieciešams
400 g laša filejas
4 tējk. olīveļļas
1 tējk. sāls
Salātiem:
1⁄4 ziedkāposta
60 g spinātu
4 ēd. k. sojas pupiņu (lobītu)
1⁄2 cukīni
2 ēd. k. olīveļļas
2 daiviņas ķiploka
1 ēd. k. sezama sēklu
Pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Laims pēc garšas
Pagatavošana
Sagriez laša fileju vienādās porcijās un ierīvē ar olīveļļu. Pievieno sāli un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 12 minūtēm.
Pa to laiku sadali mazākos gabalos ziedkāpostu un noblanšē. Sakarsē pannā eļļu un liec sautēties ziedkāpostus. Kad tie viegli karamelizējušies, pievieno sagrieztu cukīni, sojas pupiņas, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un sezamu.
Pasniedz siltos salātus ar lasi, pārlejot ēdienam svaigi spiestu laima sulu.