Kā apēst garneles? 10 lieliskas un vienkāršas receptes
Garneles ir vēžveidīgie, kas ir plaši izplatīti visā pasaulē - gardas un viegli pagatavojamas. Piedāvajam 10 receptes, kas noderēs gan steidzīgām darba dienu vakariņām, gan greznām brīvdienu pusdienām.
Pareizi pagatavotas garneles ir mīkstas, taču tās ļoti viegli var pārvērst gumijā. Lai tas nenotiktu, nevajag garneles pakļaut termālai apstrādei ilgāk par pāris minūtēm, un tās jānoņem no uguns tiklīdz gaļa no puscaurspīdīgas kļūs balta.
Vērts zināt! Angļu valodā garneles apzīmē ar diviem vārdiem – prawn un shrimp. Restorānu ēdienkartēs shrimp norāda uz maza izmēra garnelēm, bet prawn – uz liela izmēra garnelēm.