Zivju vira – pavisam viegla šefpavāra recepte

Šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj patiešām vienkārši pagatavojamu, bet neierastu recepti, kas priecēs garšas kārpiņas gan pusdienās, gan vakariņās.
Pamēģini – lai arī neparasta, recepte ir viegli pagatavojama. Un garda!

FOTO: Normunds Baranovskis

Pamēģini – lai arī neparasta, recepte ir viegli pagatavojama. Un garda!

Vajadzēs:

 

Buljonam

  • zivs atgriezumus ( asakas, asti, galvu, ādu) – 2 zivis pēc izvēles
  • 2 gab. burkānus
  • 3 kātus selerijas
  • 1 ķiploku
  • 1–2 sīpolus
  • 300 ml paprikas mērci
  • 2 l ūdens
  • čili, ja nepieciešams
  • 1 gab. apelsīna (miza un sula)
  • garšvielu maisījums un sāls pēc izvēles.

 

Reklāma
Reklāma

Pasniegšanai

  • 1 burkānu
  • 2 seleriju kātus
  • 400 g zivs filejas pēc izvēles
  • 4 gab. kartupeļu
  • 2 saujas zaļumu

 

Gatavošana

  1. Zivi un dārzeņus nedaudz apdedzina.
  2. Novāra buljonu, liekot visas sastāvdaļas katlā. Vāra vismaz 1 h, tad nokāš.
  3. Liek katlu ar buljonu atpakaļ uz plīts un vāra, pievienojot dārzeņus., līdz tie mīksti.
  4. Tagad pievieno sagrieztas zivs filejas un vāra vēl 5 minūtes.
  5. Pievieno zaļumus un pasniedz.

Saistītie raksti