Zivju vira – pavisam viegla šefpavāra recepte
Šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj patiešām vienkārši pagatavojamu, bet neierastu recepti, kas priecēs garšas kārpiņas gan pusdienās, gan vakariņās.

FOTO: Normunds Baranovskis
Pamēģini – lai arī neparasta, recepte ir viegli pagatavojama. Un garda!
Vajadzēs:
Buljonam
- zivs atgriezumus ( asakas, asti, galvu, ādu) – 2 zivis pēc izvēles
- 2 gab. burkānus
- 3 kātus selerijas
- 1 ķiploku
- 1–2 sīpolus
- 300 ml paprikas mērci
- 2 l ūdens
- čili, ja nepieciešams
- 1 gab. apelsīna (miza un sula)
- garšvielu maisījums un sāls pēc izvēles.
Pasniegšanai
- 1 burkānu
- 2 seleriju kātus
- 400 g zivs filejas pēc izvēles
- 4 gab. kartupeļu
- 2 saujas zaļumu
Gatavošana
- Zivi un dārzeņus nedaudz apdedzina.
- Novāra buljonu, liekot visas sastāvdaļas katlā. Vāra vismaz 1 h, tad nokāš.
- Liek katlu ar buljonu atpakaļ uz plīts un vāra, pievienojot dārzeņus., līdz tie mīksti.
- Tagad pievieno sagrieztas zivs filejas un vāra vēl 5 minūtes.
- Pievieno zaļumus un pasniedz.