Krāsnī cepta varavīksnes forele
Šī recepte neprasa lielas pūles un daudz laika, tik sastrādā zivi ar garšvielām un liek cepeškrāsnī. Šefpavāra Normunda Baranovska recepte.
Vajadzēs:
(1 porc., 20 min)
- 1 gab. 350 g veselu zivi
- 1 ēdamk. sviesta
- pēc garšas sāli
- 2 zarus timiāna
- 1 zaru rozmarīna
- 1/2 citrona
- 1 daivu ķiploka
Gatavošana
- Notīra zivi un nosusina.
- Apsmērē ar sviestu no ārpuses un iekšpuses. Apber ar sāli un pipariem. Vēderā liek timiāna un rozmarīna zariņus. Ieliek arī ķiploku. Ja ir vēlme, zivi var apsiet ar striķi.
- Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 190 grādos 15 minūtes.
- Pasniedzot pārslaka ar citrona sulu.