Olgas Rajeckas recepte siļķei kažokā, kuras izmaksas ir 3 eiro
“Divas reizes nedēļā ēdu gaļu, vienu reizi – zivi, trīs reizes – zupu, bet katru dienu – olas, svaigus dārzeņus, citronus, ābolus un citus augļus. Ģimenei parasti gatavoju es, sestdienu un svētdienu rīti mums ir īpaši garo brokastu un pārrunu laiks. Draugiem arī gatavoju – svētkos un pēc deju mēģinājumiem, piemēram, skābu kāpostu zupu, kartupeļu kārtojumu, dažādus salātus.”

FOTO: Publicitātes foto
Kad ciemos nāk puiši no grupas “Baritoni”, Olga arī ķeras pie pamatīgas, klasiskas receptes – siļķes kažokā.
3 cilvēkiem
Pagatavošanas ilgums: 20 min + sagatavošana 2 h
Izmaksas: 2,85 eiro
Nepieciešams:
- 3 olas Rimi Smart;
- 2 vidēja izmēra bietes;
- 3 vidēja izmēra kartupeļi;
- 1 vidēja izmēra sīpols;
- 200 g skābā krējuma Rimi Smart;
- 125 g majonēzes Rimi Smart;
- 3 marinēti gurķi Rimi Smart;
- 90 g siļķes Rimi Smart;
- garšvielas pēc izvēles;
- sauja sagrieztu lociņu un diļļu.

Pagatavošana
- Novāri bietes, kartupeļus un olas, atdzesē un sarīvē.
- Sagriez siļķi, sīpolus, zaļumus. Sarīvē marinēto gurķi.
- Majonēzi sajauc ar krējumu un garšvielām.
- Kārto siļķi traukā: liec siļķi, tad sīpolus, daļu kartupeļu, daļu mērces.
- Sajauc bietes ar ēdamkaroti mērces, kārto pa virsu.
- Liec pārējos kartupeļus, mērci, pa virsu – olas un zaļumus.