Tunča kotletes ar kartupeļiem – garšos arī bērniem! Var cept uz pannas vai Airfryer

"Zivīm ikdienas ēdienkartē vajadzētu būt divas reizes nedēļā – gan pieaugušo, gan bērnu. Tās nodrošinātu cilvēka organismu ar vajadzīgajām mikro un makro uzturvielām," saka sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Viņa iesaka lielisku zivju kotlešu recepti, kas ir piemērota arī maziem bērniem.
Tunča vietā šajās kotletēs var likt arī mencu vai lasi.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Tunča vietā šajās kotletēs var likt arī mencu vai lasi.

"Zivis ir bagātas ar D, D un B grupas vitamīniem, dzelzi, selēnu, cinku un jodu. Minētie mikroelementi ir ļoti svarīgi bērna normālai augšanai un attīstībai, lai uzturētu labu imūnsistēmas un centrālās nervu sistēmas darbību, kā arī apgādātu organismu ar skābekli," stāsta "Rimi Bērniem" eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Viņa norāda, ka zivis bērna ēdienkartē vajadzētu ieviest jau no septiņu mēnešu vecuma, kā arī dalās lielisku kotlešu receptē.

 

Tunča kotlešu recepte

 

 

Sastāvdaļas:
500g vārītu kartupeļu
2 bundžiņas ar tunci (sālsūdenī, bet jānolej ūdeni, filejai jābūt sausai)
2 ēdamk. sakāpātu lociņu
1 laims vai citrons (sula no tās)  
2 tējk. sakāpta koriandra vai pētersīļu
30g rīvmaizes
1 ēdamk. eļļas cepšanai

 

Pagatavošana:

  • Novārītus kartupeļus saspaida biezenī un atdzesē.

 

Reklāma
Reklāma
  • Pievieno tunci (der arī menca vai lasis), lociņus, laima sulu, svaigu koriandru vai pētersīļus. Masu kārtīgi samīca.

 

  • Veido mazas kotletītes (aptuveni 5 cm lielumā), apviļā rīvmaizē.

 

  • Kotletītes var cept vairākos veidos: 1) cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā,

2) vai kotletītes cep cepeškrāsnī – liek uz cepamā papīra un uz katras kotletītes uzpilina nedaudz eļļas. Cep 200 grādu temperatūrā kopumā apmēram 20-25 minūtes. Kad pagājušas pirmās 10 minūtes, kotletes var pagriezt uz otru pusi, atkal uzpilinot nedaudz eļļas un cep gatavas, 3) liek cepties karstā gaisa friterī jeb “Airfryer”. 

 

Saistītie raksti