Tunča kotletes ar kartupeļiem – garšos arī bērniem! Var cept uz pannas vai Airfryer
"Zivis ir bagātas ar D, D un B grupas vitamīniem, dzelzi, selēnu, cinku un jodu. Minētie mikroelementi ir ļoti svarīgi bērna normālai augšanai un attīstībai, lai uzturētu labu imūnsistēmas un centrālās nervu sistēmas darbību, kā arī apgādātu organismu ar skābekli," stāsta "Rimi Bērniem" eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Viņa norāda, ka zivis bērna ēdienkartē vajadzētu ieviest jau no septiņu mēnešu vecuma, kā arī dalās lielisku kotlešu receptē.
Tunča kotlešu recepte
Sastāvdaļas:
500g vārītu kartupeļu
2 bundžiņas ar tunci (sālsūdenī, bet jānolej ūdeni, filejai jābūt sausai)
2 ēdamk. sakāpātu lociņu
1 laims vai citrons (sula no tās)
2 tējk. sakāpta koriandra vai pētersīļu
30g rīvmaizes
1 ēdamk. eļļas cepšanai
Pagatavošana:
- Novārītus kartupeļus saspaida biezenī un atdzesē.
- Pievieno tunci (der arī menca vai lasis), lociņus, laima sulu, svaigu koriandru vai pētersīļus. Masu kārtīgi samīca.
- Veido mazas kotletītes (aptuveni 5 cm lielumā), apviļā rīvmaizē.
- Kotletītes var cept vairākos veidos: 1) cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā,
2) vai kotletītes cep cepeškrāsnī – liek uz cepamā papīra un uz katras kotletītes uzpilina nedaudz eļļas. Cep 200 grādu temperatūrā kopumā apmēram 20-25 minūtes. Kad pagājušas pirmās 10 minūtes, kotletes var pagriezt uz otru pusi, atkal uzpilinot nedaudz eļļas un cep gatavas, 3) liek cepties karstā gaisa friterī jeb “Airfryer”.