Vienkāršās zivju kotletes – no tunča konserviem un kukurūzas. Recepte piemērota arī bērniem!
"Konservi var kalpot kā labs palīgs ikdienas maltīšu gatavošanā, tādējādi atvieglojot ģimenes ikdienas rutīnu," saka uztura speciāliste, "Rimi Bērniem" eksperte Olga Ļubina. Viņa iesaka recepti zivju kotletēm, ko gatavo no tunča konserviem.
Tunci, kukurūzu, pupiņas un citus konservētus produktus uztura speciāliste bērna uzturā iesaka iekļaut, kad mazulis sasniedzis divu trīs gadu vecumu.
“Izvēloties šāda tipa konservus bērna ēdienkartē, ir svarīgi pievērst uzmanību sastāvam – dot priekšroku konserviem, kuros ir mazāk pievienotā sāls un cukura un kas ir bez konservantiem un aromatizētājiem. Ieteicams pievērst uzmanību arī tam, kādas taukvielas konservos ir izmantotas – rapšu eļļa vai, piemēram, olīveļļa? Olīveļļa noteikti ir labāka izvēle,” iesaka "Rimi Bērniem" eksperte Olga Ļubina.
Sastāvdaļas:
- 300 g tunča savā sulā
- 100 g konservētas kukurūzas
- 1 ēdamk. miltu
- 2 ēdamk. rīvmaizes
- 1 ola
- 50 g rīvēta cietā siera
Gatavošana:
- Tunča konserviem nolej šķidrumu un fileju saspaida.
- Pievieno olu, masu rūpīgi samaisa. Pieliek arī konservētu kukurūzu, kurai iepriekš noliets šķidrums.
- Masai pievieno rīvētu cieto sieru un miltus; masu rūpīgi samaisa.
- Veido mazas kotletītes, apviļā rīvmaizē un apsmidzina ar eļļu (lai veidotos zeltaina garoziņa), un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes.