Paštaisīti zivju pirkstiņi – ātri, lēti un garšīgi
Mācēt pārsteigt un taisīt elpu aizraujošus trikus ir svarīgi ne vien sportā, bet arī virtuvē. BMX frīstaila riteņbraucējs Ernests Zēbolds kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo ēdienu, ko biežāk esam paraduši redzēt ātrās ēdināšanas repertuārā, nevis kārtīgā mājas virtuvē, – zivju pirkstiņus.

FOTO: Publicitātes foto
Arī zivju pirkstiņus var pagatavot ātri, lēti un garšīgi.
Nepieciešams:
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 minūtes
Izmaksas kopā: 3,76 eiro
Cena par porciju: 1,88 eiro
Zivju pirkstiņiem:
- 150 g mintaja filejas (vai citas baltās zivs filejas pēc izvēles)
- 200 g kartupeļu
- 1 ola
- 2 ēdamk. rīvmaizes
- 1 citrons
- 2 g čili pārslu
- 2 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamk. majonēzes
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa cepšanai
Salātiem:
- trešdaļa svaiga gurķa
- 1 tomāts
- puse ābola
- puse neliela svaiga kāposta.

Pagatavošana
- Nomizo un vāra kartupeļus sālsūdenī līdz mīksti.
- Noskalo un nosusina zivs fileju un liek to vārīties.
- Bļodā saspaida vārītos kartupeļus ar dakšiņu un pievieno novārīto zivi. Pievieno olas baltumu un 3 tējkarotes rīvmaizes. Samaisa masu, līdz tā kļūst viendabīga un viegli formējama. No masas veido nelielus pirkstiņa formas gabaliņus.
- Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas dzeltenumu.
- Uz šķīvja ber atlikušo rīvmaizi. Katra zivju pirkstiņa gabaliņu vispirms apviļā sakultajā olā, tad rīvmaizē, lai izveidojas vienmērīgs panējums.
- Uzkarsē eļļu pannā uz vidējas uguns un cep zivju pirkstiņus apmēram 3–4 minūtes no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.
- Nelielā bļodā sajauc majonēzi, saspiestu ķiploku, čili pārslas un nelielu daudzumu citrona sulas.
- Samaisa, līdz mērce kļūst viendabīga.
- Smalki sagriež gurķi, tomātu, ābolu un kāpostu. Pievieno nedaudz citrona sulas, eļļu un garšvielas pēc garšas. Samaisa un ļauj salātiem nedaudz ievilkties.
- Zivju pirkstiņus kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar ķiploku-čili mērci un svaigajiem salātiem.