Karaliskais lasis
Novāra kartupeļus līdz tie mīksti. Pieber naža galu sāls. Saspaida kartupeļus, pielej nedaudz krējuma. Izveido kartupeļu biezeni. Var gatavot masu ar mikseri. Sasmalcina bazilika lapas un iemaisa biezenī. Lasis ir viegli pagatavojams, jo aizņem maximums 6 min. Uzkarsē pannu ar eļļu, apcep lasi (augšu un apakšu) katru pusi pa 1ai minūtei un uz 4 minūtem ieliek cepeškrāsnī - 190 grādos. Krāsai jabūt zeltainai. Ja nav, tas nozīmē, ka panna nav uzkarsēta pietiekami; tas pats attiecas uz cepeškrāsni. Ļoti viegli pagatavojams ēdiens. Garšos tiem, kam garšo zivis. Uz šķīvja pasniedz - kartupeļu biezeni ar baziliku, pa virsu tam lasis. Var dekorēt ar sasmalcinātām dillēm. Var servēt ar svaigiem salātiem - gurķi, tomāti, ķīnas kāposts, svaigas salātu lapas un sāls.
Sastāvdaļas
- Skābs krējums
- Baziliks
- Kartupeļu biezenis
- Svaigs lasis