Līņi diļļu mērcē

FOTO: Shutterstock.com

Līņus krietni noberž ar sāli, notīra gļotas, izņem iekšas, nomazgā un sagriež gabaliņos pēc patikas. Nu uzvāra katlā pāris litru ūdens, pieliekot sīpolu, lauru lapas, piparus, virces un sāli, met līņu gabaliņus iekšā un vāra 4—5 minūtes. Tad ņem zivs gabaliņus no katla ārā, ieliek bļodā un noliek siltā vietā kamēr pagatavo vajadzīgo mērci. Mērcei ņem 2—3 karotes smalki sagrieztas dilles, pielej glāzi zupas, kurā vārījušies līņi, pieliek 2 karotes sviesta un sāli pēc vajadzības un vāra 10 minūtes, tad pieliek vēl mazliet cukura, karoti miltu un karoti etiķa. Beidzot liek līņu gabbaliņus sagatavotā mērcē un vēlreiz uzvāra. Galdā pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sīpoli
  • Lauru lapas
  • Pipari
  • Etiķis - 1.karote
  • Milti - 1.karote
  • Sviests - 2.karotes
  • Dilles
  • Līņi
  • Drusku cukurs un sāls