Cepta forele ar jaunajiem kartupeļiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Notīrītas zivis nomazgā, noslauka, apkaisa ar sāli, apviļā miltos un apcep uz pannas sviestā. Liek cepeškrāsnī un cep gatavas. Jaunos kartupeļus vāra sālsūdenī pusgatavus, nolej, pārkaisa ar sakapātiem diļļu zaļumiem un tur uz mazas uguns, līdz tie gatavi. Zivis liek uz zivju bļodas kopā ar kartupeļiem un pārkaisa ar zaļumiem.

Recepte no grāmatas: Brokastis, pusdienas, vakariņas.- Rīga: Olna, 1999.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Milti - 1 1/2.karote
  • Kausēts sviests - 3.ēdk.
  • Foreles - 1.kg
  • Kartupeļi - 1.kg
  • Krejums - 1/2.glāze
  • Sāls