Kartupeļi „krekliņos” ar tunzivi
Vakariņās kartupelis „krekliņā” der tad, ja ēdāji ir ar mieru drusku pagaidīt. Lai gan kopējais gatavošanas laiks ir ilgs, tava aktīva līdzdalība nepieciešama vien 10 minūtes. Kamēr kartupeļi ir krāsnī, vari iedzert tēju, ieiet dušā, izlasīt avīzi vai paskatīties televīziju. Vienas porcijas cena tikai Ls 0,55!
4 porcijas
10 minūtes sagatavošanai
plus 1 stunda cepšanai
Pagatavošana:
1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Rūpīgi nomazgā kartupeļus un
sadursti katru kādās piecās sešās vietās. Liec tos krāsnī uz
restītēm un cep aptuveni stundu. Ja kartupeļi ļoti lieli, cepšanas
laiks būs ilgāks. Gatavību pārbaudi ar smailu nazīti – tam mīksti
jāiet iekšā kartupelī.
2. Liec tunzivi bļodā un sajauc ar krējumsieru un lociņiem. Ja
vajag, pievieno sāli. Kad kartupeļi gatavi, katrā no tiem izdari
dziļu griezumu, paver un sapildi ar sviestu un tunzivi. Pasniedz
karstus.
Der zināt!
Cepšanai krekliņos izvēlies lielus kartupeļus – tā kā cep pilnībā
bez taukvielām, mazie var pārāk sakalst. Man vislabāk garšo
dzeltenie un miltainie kartupeļi, bet citam varbūt bāli vaskainie.
Cepšanas ilgums ir atkarīgs no šķirnes. Dažas alternatīvas
pildījumam: biezpiens ar krējumu, lociņiem un siļķi; konservētas
pupiņas tomātu mērcē; maltās gaļas mērce; rīvēts siers.
Recepte Ieva Salmane, stils
Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Sviests - 4.ēdk.
- Lieli kartupeļi - 4.gab
- Konservēta tunzivs (tuncis) - 1 .kārba
- Krējumsiers - 200.g
- Sāls