Pildīts kalmārs baltvīna mērcē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

6 personām:

6 lieli kalmāri
Pildījums:
1 ēd.kar. olīveļļas
2 ēd.kar. sasmalcinātu pētersīļu
1/2 tējk. (vai vairāk - pēc garšas) sasmalcinātu ķiploku
1 saputota ola
2 1/2 ēd.kar. svaigi sarīvēta Parmas siera 1/4 gl. rīvmaizes
1/2 tējk. sāls
6 šķipsniņas svaigi samaltu piparu
Sautējamais šķidrums: olīveļļa
4 ķiploka daiviņas
1/2 gl. sagrieztu, savā sulā konservētu tomātu (ar sulu) 1/2 tējk. sasmalcinātu ķiploku 1/4 gl. sausā baltvīna


Kalmārus notīra un nomazgā.
Kalmāra taustekļus sīki sasmalcina un sajauc kopā ar visām pildījuma sastāvdaļām. Pildījumā jābūt pietiekamam daudzumam olīveļļas, lai masa nedaudz spīdētu.
Pildījumu sadala 6 vienādās daļās un ar karoti sapilda kalmāra maisiņus (astes daļā). Pildījumu nedrīkst likt pārāk daudz, jo kalmārs vāroties saraujas un var pārplīst. Katra maisiņa atvērumu aizšuj ar adatu un diegu. Pēc tam adatu noliek tālu drošā vietā, lai tā nejauši neiekļūtu mērcē.
Katlā ielej eļļu tā, lai veidotos 1/2 cm biezs slānis, sakarsē tajā ķiploku daiviņas un, kad tās kļūst brūnas, izņem. Uz pannas liek kalmāra maisiņus, apbrūnina no abām pusēm, pievieno tomātus un to sulu, sasmalcinātus ķiplokus un vīnu. Pannai uzliek vāku un sautē 30-40 minūtes uz ļoti lēnas uguns. Kalmāra gatavību pārbauda ar dakšiņu - tam jābūt pilnīgi mīkstam.
Izsautētu kalmāru noliek uz griežamā dēļa atdzesēties. Atdzisušiem kalmāra maisiņiem nogriež aizšūto daļu un sagriež pārējo 1 cm biezās šķēlēs. Katru sagriezto maisiņu liek uz atsevišķa sasildīta šķīvja un pārlej ar karstu mērci. Pasniedz nekavējoties.

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Sastāvdaļas

  • Kalmāri
  • Olīveļļa
  • Ķiploki
  • Pētersīļi
  • Ola
  • Parmas siers
  • Sāls, pipari
  • Konservēti tomāti
  • Baltvīns