Sautēts kalmārs ar tomātiem un pupām
4 - 6 personām
Sīpolus olīveļļā apcep gaiši zeltainus. Pievieno ķiplokus un
turpina karsēt, neļaujot tiem kļūt brūniem. Pievieno pētersīļus,
tomātus ar to sulu un karsē vēl 10 minūtes.
Kalmāru sagriež strēmelēs, liek mērcē uz pannas, pieber sāli un
piparus un lēni sautē 30 minūtes.
Ja tiek izmantotas svaigas pupiņas, ir tieši laiks tās pievienot
pannas saturam. Ēdiens būs gatavs 20 minūtēs. Saldētas pupiņas
pievieno ēdienam, kad kalmārs ir jau gandrīz gatavs, jo tām
jākarsējas tikai pāris minūšu. Sāli un piparus pieber pēc
garšas.
Piebilde:
Šo ēdienu var pagatavot jau iepriekš. Uzglabāt vēlams ledusskapi ne ilgāk kā 2 dienas.
Ieteikumi:
Pirms sautēta kalmāra pilnīgi pietiek, ja pasniedz tikai vieglas
uzkodas, jo ar gardo kalmāra mērci tiks apēsts gluži neticami daudz
maizes. Pie kalmāra nepasniedz nekādus dārzeņus.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.-
Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Sagriezti savā sulā konservēti tomāti - 3/4.glāzes
- Sasmalcināti sīpoli - 1 1/2.ēd. kar.
- Olīveļļa - 3.ēd.kar.
- Sasmalcināti ķiploki - 1 1/2.ēd. kar.
- Sasmalcināti pētersīļu zaļumu - 1.ēd. kar.
- Svaigs kalmārs - 1.kg
- 1 kg svaigu, izlobītu pupiņu vai 300g saldētu pupiņu