Tomātu biezeņzupa
Ja sakārojas ēst kaut ko vieglu, tomātu biezeņzupa būs īstā izvēle!
Gatavošanas laiks - apmēram 15 minūtes
2 personām
Tomātus noskalo, izgriež kāta vietas, miziņas tomātu virspusē krusteniski iegriež, saliek kādā traukā un pārlej ar verdošu ūdeni. Iztur 15 sekundes, ūdeni nolej. Tomātus nomizo un sagriež 4 daļās. Zupas katlā sakarsētā eļļā vispirms viegli apcep sasmalcinātos sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno tomātus, rozmarīna lapiņas, tomātu biezeni un maisot mazliet pakarsē. Pielej dārzeņu buljonu, samaisa, karsē, kamēr sāk vārīties. Vāra 15 minūtes. Zupu mikserī sakuļ, to vēl izkāš caur sietu un salej atpakaļ katlā, pieber garšaugu sāli, asos sarkanos piparus. Zupu vēlreiz uzkarsē, bet nevāra. Maizes šķēles pārziež ar sviestu, uz tā liek ķiršu tomātiņus, pārgrieztus uz pusēm, un sasmalcinātus zaļumus (baziliku vai majorānu).
Tomātu zupu pasniedz sakarsētos šķīvjos, katrā liek saputotu krējumu, klāt pasniedz maizi ar sviestu.
Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999
Sastāvdaļas
- Bazilika lapiņas (majorāns)
- Saputots saldais krējums - 2.ēd.k.
- Dārzeņu buljons - 400.ml
- Gaļīgi tomāti - 600.g
- Sīpols - 1.gab
- Olīveļļa - 3.ēd.k.
- Rozmarīns - 1.zariņš
- Tomātu biezenis - 1.tējk.
- Mazliet kajennas pipari (asie sarkanie) - 1.tējk.
- Garšaugu sāls
- Pilngraudu kviešu maize
- Sviests
- Ķiršu tomātiņi - 2.gab