Burkānu krēmzupa
Burkānus, kartupeļus, seleriju labi nomazgā, nomizo un parupji sagriež. Vāra buljonā apmēram 25 - 30 minūtes. Kamēr zupa vārās, uz rupjās rīves sarīvē sieru. Dārzeņus kopā ar buljonu sakuļ mikserī vai izdzen caur sietu. Salej atpakaļ katlā un vēlreiz uzvāra, pieliekot garšvielas. Zupā liek 2 ēdamkarotes krējuma, rīvētu sieru un labi samaisa.
Pasniedzot zupu, katrā šķīvī liek pa piciņai krējuma, pārkaisa sīki sasmalcinātus zaļumus.
Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999
Sastāvdaļas
- Sāls, pipari, karijs
- Burkāni - 400.g
- Selerijas sakne - 1.šķēle (50 g)
- Kartupeļi - 200.g
- Vistas buljons - 3/2.l
- Ciets siers - 150.g
- Skābs krējums - 3.ēd. k.
- Cukura šķipsna
- Pētersīļu zaļumi