Burkānu krēmzupa

FOTO: Shutterstock.com

 

Burkānus, kartupeļus, seleriju labi nomazgā, nomizo un parupji sagriež. Vāra buljonā apmēram 25 - 30 minūtes. Kamēr zupa vārās, uz rupjās rīves sarīvē sieru. Dārzeņus kopā ar buljonu sakuļ mikserī vai izdzen caur sietu. Salej atpakaļ katlā un vēlreiz uzvāra, pieliekot garšvielas. Zupā liek 2 ēdamkarotes krējuma, rīvētu sieru un labi samaisa.

Pasniedzot zupu, katrā šķīvī liek pa piciņai krējuma, pārkaisa sīki sasmalcinātus zaļumus.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Sāls, pipari, karijs
  • Burkāni - 400.g
  • Selerijas sakne - 1.šķēle (50 g)
  • Kartupeļi - 200.g
  • Vistas buljons - 3/2.l
  • Ciets siers - 150.g
  • Skābs krējums - 3.ēd. k.
  • Cukura šķipsna
  • Pētersīļu zaļumi