Dārzeņu zupa ar frikadelēm
Lai ģimenes vīrieši un citi gaļēdāji nesūdzētos, ka no zupas nevar paēst, iepeldini savā jaukajā dārzeņu zupiņā liellopa gaļas frikadelītes!
6–8 personām
35 minūtes sagatavošanai
Pagatavošana:
1. Samīci malto gaļu ar sāli un pipariem. Saviļā no gaļas masas
nelielas frikadelītes.
2. Lej katliņā 1,5 l ūdens un liec vārīties. Tikmēr notīri burkānus
un sagriez gareniski četrās daļās. Nomizo kartupeļus un sagriez
kubiņos. Liec vārošā ūdenī burkānus un uz nelielas uguns vāri
piecas minūtes. Pievieno kartupeļus, uzvāri un laid iekšā
frikadelītes. Ļauj piecas minūtes uz mazas uguns vārīties. Pagaršo,
vai pietiek sāls, ko vajadzības gadījumā papildini.
3. Pievieno zupai zirņu pākstis un vāri vēl piecas minūtes. Nogriez
uguni, pieber dilles un pētersīļus. Ļauj zupai pāris minūšu
atpūsties, tad cel galdā. Pie zupas piedāvā skābu krējumu.
Der zināt!
Frikadeles vari sagatavot iepriekš un ielikt saldētavā. Tā tu
ietaupīsi vēl desmit minūtes gatavošanas laika. Malto gaļu ilgāku
laiku turēt vienkārši ledusskapī labāk nemēģini, jo tā ātri
bojājas.
Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 300.g
- Nelieli burkāni - 200.g
- Malti pipari - 1/4.tējk.
- Sāls - 1.tējk.
- Malta liellopu gaļa - 500.g
- Cukurzirnīšu pākstis - 100.g
- Sakapātas dilles - 1.ēdk.
- Zariņš pēterīļa