Dārzeņu zupa ar frikadelēm

Lai ģimenes vīrieši un citi gaļēdāji nesūdzētos, ka no zupas nevar paēst, iepeldini savā jaukajā dārzeņu zupiņā liellopa gaļas frikadelītes!     

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

 

6–8 personām    
35 minūtes sagatavošanai

Pagatavošana:


1. Samīci malto gaļu ar sāli un pipariem. Saviļā no gaļas masas nelielas frikadelītes.
2. Lej katliņā 1,5 l ūdens un liec vārīties. Tikmēr notīri burkānus un sagriez gareniski četrās daļās. Nomizo kartupeļus un sagriez kubiņos. Liec vārošā ūdenī burkānus un uz nelielas uguns vāri piecas minūtes. Pievieno kartupeļus, uzvāri un laid iekšā frikadelītes. Ļauj piecas minūtes uz mazas uguns vārīties. Pagaršo, vai pietiek sāls, ko vajadzības gadījumā papildini.
3. Pievieno zupai zirņu pākstis un vāri vēl piecas minūtes. Nogriez uguni, pieber dilles un pētersīļus. Ļauj zupai pāris minūšu atpūsties, tad cel galdā. Pie zupas piedāvā skābu krējumu.

Der zināt!
Frikadeles vari sagatavot iepriekš un ielikt saldētavā. Tā tu ietaupīsi vēl desmit minūtes gatavošanas laika. Malto gaļu ilgāku laiku turēt vienkārši ledusskapī labāk nemēģini, jo tā ātri bojājas.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte: Ieva Salmane,  stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 300.g
  • Nelieli burkāni - 200.g
  • Malti pipari - 1/4.tējk.
  • Sāls - 1.tējk.
  • Malta liellopu gaļa - 500.g
  • Cukurzirnīšu pākstis - 100.g
  • Sakapātas dilles - 1.ēdk.
  • Zariņš pēterīļa